Tuesday, July 28, 2009

BilAA berjuMpaaa...

Salam pmbuka bicara....waaa agak lama aku tak mngupdatekan diri kat blog aku ni....kali ni aku nak berkongsi kegumbiraan aku bila bertemu ngn rakan seperjuangan ketika sama2 blajaq di politeknik seberang peraii....sabtu malam lepas aku , fizah n siti bertandang ke rumah Pn shita (baru kawin pn shita ni bulan 6 yg lepas) tujuan aku nak tmpah baju kat shita nii skali baju adana n baju melayu azhad persiapan raya la konon2 nye..kekeke...alang2 dah pi umah dia kat kota warisan area sepang trusss aku ajak fizah skali join aku ke umah shita, n fizah lak ajak siti turut sertaa......kekekke...mmg besss...kitaorg name nyeee duk dekatt tp jarang2 skali ketemu al-maklumlah kebizian melandaa diri masing2.....so bila dah jumpa niii....gelak je la kitaorg bising tak hingat....para2 suami sure geleng kepala tgk teletah isteri2 mereka...tp itu la realitinye perangai kami dari zaman blajaq , bujang hingga la dah berana pinak.....ni baru sket je geng2 kitaorg yg dtg...ada lagii beberapa kerat yg tertinggal....insyaAllah nanti jika ada masa yg terluang n terlebih nak gak buat reunion ...huhuhuh...winduu nye kat kengkawan.....klu ikutkan ati mmg nak berborak lama di umah shita maklumlah skali skala jumpa...tp azhad dah mcm2 lagu dia bunyi daaaa....p lak mlm so masa mmg agak suntuk sangattt...so apa lagii sapa nak handle reunion kali ni...??????? zasssssssss
ada la sket pic2 yg boleh d jadi kenang-kenangan..para-para suami tak ditgkap lakk gmbaqqnye coz kitaorg kat bilik jahitan shita..kekeke...mereka lak d ruang tamu....siti n heronye adam. fizah n anaknye asyraf, aku n anak2 tercinta Adana n Azhad...Shita ang tunggu yerrr ang baru je kawin...kekekek Azhad n Asyraf sebaya ....bezanye Azhad lahir 040209 Asyraf 240209....bulan yg sama....sama besaqq je depa niii.....sungguhhh gumbiraa...:)

13 comments:

IbU aDaNa & aZhad said...

gumbira sokmo

AmyRA said...

test 1 2 3 from aiman

IbU aDaNa & aZhad said...

ekkeeke...pndaii nyee aiman tak kisahh kann...:)..tq

[-suziey-] said...

yeehaa..baru la senang nk komen..ekekek:D amboih dh tempah baju raya ke? waa sonot ni..tema color ape thun ni? nnti aQeel dtg beraya readykan angpau duit beso ok...hahahaa:p

Afzan said...

kalo da namanye "wanita", bila berjumpa mmg tak sah kalo tak gelak happening2.. sama je kan?? dr zaman skolah rendah sampai skrg, trasa kita tetap sama.. tak trasa lapuk dek zaman.. awet muda.. ahaks!!

IbU aDaNa & aZhad said...

suzie:
tu la kannn...kat sini end julai dah tutup tmpahan...kekekke...temaaa tunggu dan lihatt la yerkkk...leh2 nanti suh aqeel dtg umahh yerr...kekeke

afzan:
tu la kan kak...terasa diri ni mcm remaja je slalu klu dah jumpa blk kengkawan yg sememangnye sekepala...ohhh indahhnyee kenangan ituu...

Akmal said...

amboiii sukanye ampa..sampai tak ingat nak ambil gambo hubby2 sekali erk..heheheh..ina, kat mana kedai kerongsang tu?nak gak pi jenguk kalau2 free hehe

rozie said...

wah bestnya...nnt angpa semua mai melaka lak..bukan jauh pun melaka ngan kl tu dkt je...rindu tul nk jumpa kengkawan lama ni..

IbU aDaNa & aZhad said...

akmal aka kema..
alaa ang ni takkan tak tauu tmpat jatuh lagi d kenang...kedai kerongsang tu berhadapan ngn jln besaq klu kita nak u-turn....atau masuk ke kanan...mmg akan nmpk kedai nye tuu...berhadapan ngn akak juai goreng pisang tuuu....nama kedai dia CK-Rahim..cawangn dia dah ada rupanye kat masjid india...ekkekek...apa lagi p la serbu...

rozie..
tu laaaa klu ang ada sure bess n bertmbah meriahh...takpe2 nanti ada kelapangan kita akan berjumpa ang pon klu mai area sini dtg2 la umah aku...

ela said...

jauhnya uma sheta....xpa2 asal sama-sama chek abg kan..

IbU aDaNa & aZhad said...

ela:
kekeke...mmg wajibb laaaa bawak cek abang...klu tak cam nee nak layann 2 org pengarangg jantungg tuuu...sorang2 nanti tak terhandle kangg...ekkee

fiezah said...

mmg BESSSZA giler....terasa muder remaja..cam baru 19 tahun..hehhehe..maner lg kengkawan2 yg lain..jom a juper reramai....best tau..

IbU aDaNa & aZhad said...

mmg bess kan fizahh...winduu nye kngkawan lama...